Despre ZAMAC-ul Argintat

ZAMAC-ul ARGINTAT este un aliaj din mai multe metale, (denumirea fiind un acronim de la Zinc, Aluminiu, Magneziu si Cupru). ARGINTAREA se obtine prin acoperirea electrolitica a bijuteriei cu ARGINT.
Este preferat si folosit pe scara larga in confectionarea accesoriilor, datorita aspectului vintage pe care il confera acestora.

Astfel, bijuteriile din ZAMAC ARGINTAT inspira un caracter aparte și sunt irezistibile de câte ori e vorba sa alegem un accesoriu personalizat pentru noi sau un cadou deosebit.

ZAMAC-ul este bine tolerat inclusiv de persoanele alergice la metal, nu contine nichel si nu contine fier. 

Este rezistent in timp, iar accesoriile de pe site se comporta foarte bine, pentru ca sunt acoperite electrolitic cu ARGINT.
Gradul de oxidare (invechire controlata) poate diferi usor de la o piesa la alta. In cazul pieselor turnate individual, in matrite facute dupa metoda rustica, pot aparea mici imperfectiuni, insa tocmai acestea sunt cele ce confera bijuteriei.un aspect vintage foarte atractiv.

De principiu, ZAMAC-ul este un metal casant si sunt recomandate doar mici ajustari ale inelelor reglabile.

Elementele decorative din ZAMAC se comporta destul de bine la contactul cu apa, sapunul, etc,  dar asta nu inseamna ca trebuie exagerat. In principal, nici o bijuterie din metal pretios sau nepretios nu trebuie expusa la actiunea agentilor chimici. Prin urmare, nici PARFUMUL nu e recomandat sa fie pulverizat direct pe accesorii.